# Christmas Special

## PAGE 3 – Counting

1. 55 (+10 each time)
2. 38 (+7 each time)
3. 50 (+6 each time)
4. -7C (-3 each time)

## PAGE 5 – Counting Presents

1. 100 (2 x 50 presents)
2. 10 rolls (10 rolls x 10 presents = 100 presents)
3. 4 (100 presents / 25 presents per bag = 4 bags)

## PAGE 8 – How Long?

1. 50 minutes (5 minutes x 10 presents = 50 minutes)
2. 2 hours (10 mins x 12presents = 120 minutes = 2 hours)
3. 72 minutes (8 minutes x 9 presents = 72 minutes)
4. Mr Snowman (Mr Snowman 5×12 = 60 mins, vs Orange Bird 8×9 = 72 mins)

## PAGE 11 – Potato Maths

1. 60 potatoes (20×1) + (20×2) = 20 + 40 = 60 potatoes
2. 6 bowls (60 potatoes / 10 = 6 bowls)
3. 1 1/2 hours (1.5 minutes x 60 potatoes = 90 minutes)
4. 11:30AM (10AM + 1 1/2 hours = 11:30AM)

## PAGE 13 – True or False

1. FALSE (31 + 52 = 83)
2. TRUE (1+2+3… = 55, or (1+10)/2 = 55)
3. TRUE (60 seconds x 60 minutes x 24 hours = 86,400 seconds)
4. FALSE (250ml x 4 = 1 litre, x 365 = 365 litre)
5. TRUE (there are currently 95 recognised moons around Jupiter)
6. TRUE (an average of 23 breaths per minute x 60 minutes x 24 hours = 33,120 breaths)
7. FALSE (sound travels at approx 300 metres per second, whereas light travels at approx 300 MILLION metres per second, i.e. 300,000,000)

## See you next year!

I hope you enjoyed the Ninja Maths Christmas Special.

Have a wonderful New Year.

Ninja Maths Master

## English Year 6 for school ages 10-11 equates to:

This will close in 0 seconds

## November Year 4 - Sample Pages

This will close in 0 seconds

## November Year 5 - Sample Pages

This will close in 0 seconds

## November Year 6 - Sample Pages

This will close in 0 seconds